Opskrifter

Anita´s opskrifter

Andebryst braiseret i orangelage
Ingredienser:
  • 2-3 andebryst
  • 1 usprøjtet appelsin

Lage:

  • 2 spsk mørk muscovadosukker eller farin
  • 1½ dl hvidvin
  • skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
  • 6 stjerneanis
  • 2 hele nelliker
  • salt, peber
Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og lad lagen simre uden låg i 10-15 min. Skær appelsinen i 8 stykker. Brun andebrysterne og appelsinstykkerne på begge sider på en pande og hæld fedtet fra. Tag appelsinstykkerne af panden og sæt dem til side. Hæld lagen over andebrystet og lad det småkoge uden låg i 20-25 min til andebrysterne er rosa indeni. Vend dem en gang undervejs. Lad andebrysterne hvile i 5 min, skær dem i skiver og hæld den varme lage tilsat appelsinstykkerner over.

Serveres med nudler og grønne grøntsager som sukkerærter og spinat.