Antipasta-salat med asparges, aubergine, peberfrugt og mozzarella (Anne Mad)
Ingredienser:
- 1 bakke rucola – eller anden salat
- 8 store asparges
- 2 røde peberfrugt
- ½ aubergine
- 1 lille squash
- koldpresset jomfruolivenolie
- flagesalt og friskkværnet peber
- 1 dl kapersbær
- 1 kugle bøffelmozzarella
- hvid balsamico
- 1 potte frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Skyl rucolaen godt og slyng den tør. Fordel den på et stort fad.
Knæk den træede end af aspargesene og rens peberfrugterne. Skær asparges, peberfrugt, aubergine og squash i brede stykker. Læge dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i olie og drys med salt og peber.
Kom bagepladen ind midt i ovnen under grillen og grill grøntsagerne, til de begynder at tage farve og være godt møre. Hold øje med dem. Vend i dem undervejs.
Fordel alle grøntsager over rucolaen sammen med kapersbær og moxxarellaen som er brækket i mundrette stykker. Dryp salaten med hvid balsamico og olie og drys yderligere med salt og peber. Pynt med frisk basilikum. Servér med det samme, mens grøntsagerne er varme, og inden rucolaen falder sammen.
Antal personer: 4