Opskrifter

Anita´s opskrifter

Tapas med andebryst og karamelliserede forårsløg
Fremgangsmåde:

Rids skindet på andebrystet og drys det med salt og peber. Kom andebrystet i en pande med skindsiden nedad og steg det ved jævn varme i ca. 12 min. Vend det og steg kødsiden i ca. 15 min., til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og lad det hvile i ca. 10 min.

Aioli – hvidløgsmayonnaise: Pisk æggeblommen godt med hvidløg, salt, peber og halvdelen af citronsaften samt 1 spsk af olien. Pisk resten af olien i, i en tynd stråle. Smag evt. til med resten af citronen, salt og peber. Stil aiolien tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Kom olien i en pande og rist brødskiverne i ca. 1 min. på begge sider. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Karamelliserede forårsløg: Kom olie og sukker i panden og lad sukkeret smelte ved jævn varme. Kom forårløgene i panden og steg dem i ca. 2 min. – eller til de er karamelliserede.

Smør brødskiverne med lidt af aiolien. Skær andebrystet i tynde skiver og fordel dem på brødskiverne sammen med forårsløgene. Server straks.

Tips: Ved tilberedning af aioli er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur – lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.

 

Gem resten af aiolien tildækket i køleskabet.